DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten

Vrijwilliger worden

Stichting DierenDonatie.nl is een crowdfundingsplatform voor dierenopvangcentra en andere stichtingen die hulp bieden aan dieren in nood. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en die groei zet nog steeds flink door. Onze ambities zijn groot(s)! Daarom zoeken we – voor uitbreiding van ons team – betrokken, zelfstandige, actieve enthousiastelingen die uiteraard net als wij dol zijn op dieren!

DierenDonatie in het kort

Een stichting dient kosteloos projecten in voor concrete producten. Zodra een project voldoet aan de voorwaarden en is goedgekeurd, plaatsen wij het op de website en verspreiden het via onder meer social media en de nieuwsbrief. Donateurs kiezen zelf welk project ze willen financieren en hoeveel ze daar aan willen bijdragen en doneren dat bedrag vervolgens via iDeal. Zodra het totaalbedrag behaald is en de bestelling geleverd, sturen stichtingen een foto van de ontvangen producten. Deze plaatsen wij op onze website, in de nieuwsbrief en op social media. De donateurs ontvangen de foto als bewijs dat hun geld goed terecht is gekomen en om hen te bedanken.

De belangrijkste zaken van ons team op een rij

Jouw werkomgeving
Alle werkzaamheden kun je vanuit huis verrichten. Twee keer per jaar hebben we overleg, dat iedere keer weer op een leuke locatie plaatsvindt met lekker eten en drinken en soms een toffe activiteit. Daarnaast hebben we twee keer per jaar telefonisch overleg. En tussentijds houden we uiteraard ook contact met elkaar, daar zijn we een team voor! Op dit moment bestaat het bestuur uit drie en de rest van het team uit vijf vrijwilligers, hier lees je meer over hen.

Jouw profiel
Je bent een actieve, vrolijke, energieke dierenliefhebber die graag zijn of haar bijdrage levert aan een mooiere diervriendelijkere wereld. Communicatief beschik je over goede – verbale en schriftelijke – vaardigheden. Je kunt (goed) overweg met computers en maakt gebruik van WhatsApp.

Uiteraard kom je terecht in een team met hele leuke collega’s ☺. Maar bovenal heb je de mogelijkheid om je in te zetten voor een goed doel en op die manier dieren direct en concreet te helpen.

Ben je enthousiast over een van onderstaande vacatures?

Stuur ons dan een mail naar info[at]dierendonatie.nl onder vermelding van de vrijwilligersfunctie waar jij je voor in wilt zetten.

Actuele vrijwilligersvacatures

Secretaris (bestuursfunctie)

Als secretaris ben je de spil van ons bestuur. Plannen, organiseren en verslagleggen is jou op het lijf geschreven en je vindt het leuk om de verbindende factor tussen bestuur en vrijwilligersteam te zijn. Daarnaast ondersteun je bij het werven en onboarden van nieuwe teamleden. De bestuursvergaderingen en teambijeenkomsten zijn veelal online, een aantal keer per jaar ontmoeten we elkaar ook live bij één van de dierenopvangcentra die we helpen. De volledige vacature vind je hier.

Tijdsbesteding: gemiddeld 2 uur per week. In weken waarin we vergaderen is het iets meer, in andere weken minder.

Projectbeheerder

De kern van DierenDonatie: stichtingen helpen met het werven van geld voor projecten die ze bij ons indienen. In deze rol vervul je – samen met nog twee projectbeheerders – een belangrijke taak in het helpen van de stichtingen. Je begeleidt projecten van begin tot eind. Dat betekent onder meer de aanvragen beoordelen, op de website plaatsen en registreren in het projectmanagementsysteem. Is een project behaald, dan plaats je de foto die je ontvangt van stichtingen als bedankje op de site en rond je het geheel af. De bestellingen worden door onze inkoper gedaan, dus dat deel valt niet binnen je werkzaamheden.

Voor deze functie is het van belang dat je nauwkeurig werkt, communicatief vaardig bent en goede / originele teksten kunt schrijven om projecten aantrekkelijk te maken voor donateurs.. Bovendien vind je het leuk om contact te onderhouden met de vrijwilligers bij de stichtingen die we helpen. Voor de website gebruiken we WordPress en Trello als projectmanagementsysteem, het is een pré maar niet noodzakelijk als je deze systemen al kent. We hebben een handig stappenplan met checklists en uitlegfilmpjes voor het projectproces, zo heb je het werk snel onder de knie hebt en daarmee doorloop je elke aanvraag heel makkelijk. Wil jij je actief inzetten om dieren te helpen? Dan ben je van harte welkom om deze spilfunctie in te vullen.

Tijdsbesteding: circa 2 uur per week

PR-medewerker

Bij een groeiende stichting komt van alles kijken! Om eens wat te noemen: overzichten samenstellen van stichtingen die we willen attenderen op ons platform en hen daarvoor een mail sturen, algemene mailings aan de stichtingen die we al helpen en zo zijn er nog meer structurele en spontaan nodige activiteiten waarmee we de bekendheid en zichtbaarheid van DierenDonatie vergroten. De ene keer wat meer, de andere keer wat minder. Er is genoeg te doen! Vind jij het leuk om de PR-activiteiten van de stichting op je te nemen? Dan is deze rol helemaal iets voor jou.

Tijdsbesteding: vrij in te vullen

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen