DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten

Vrijwilliger worden

Stichting DierenDonatie.nl is een crowdfundingsplatform voor dierenopvangcentra en andere stichtingen die hulp bieden aan dieren in nood. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en die groei zet nog steeds door. Onze ambities zijn groot(s)! Daarom zoeken we – voor uitbreiding van ons team – betrokken, zelfstandige, actieve enthousiastelingen die uiteraard net als wij dol zijn op dieren!

DierenDonatie in het kort

Een stichting dient kosteloos projecten in voor concrete producten. Zodra een project voldoet aan de voorwaarden en is goedgekeurd, plaatsen wij het op de website en verspreiden het via onder meer social media en de nieuwsbrief. Donateurs kiezen zelf welk project ze willen financieren en hoeveel ze daar aan willen bijdragen en doneren dat bedrag vervolgens via iDeal. Zodra het totaalbedrag behaald is en de bestelling geleverd, sturen stichtingen een foto van de ontvangen producten. Deze plaatsen wij op onze website, in de nieuwsbrief en op social media. De donateurs ontvangen de foto als bewijs dat hun geld goed terecht is gekomen en om hen te bedanken.

De belangrijkste zaken van ons team op een rij

Jouw werkomgeving
Alle werkzaamheden kun je vanuit huis verrichten. Twee keer per jaar hebben we overleg, dat iedere keer weer op een leuke locatie plaatsvindt met lekker eten en drinken en soms een toffe activiteit. Daarnaast hebben we twee keer per jaar telefonisch overleg. En tussentijds houden we uiteraard ook contact met elkaar, daar zijn we een team voor! Op dit moment bestaat het bestuur uit drie en de rest van het team uit vijf vrijwilligers, hier lees je meer over hen.

Jouw profiel
Je bent een actieve, vrolijke, energieke dierenliefhebber die graag zijn of haar bijdrage levert aan een mooiere diervriendelijkere wereld. Communicatief beschik je over goede – verbale en schriftelijke – vaardigheden. Je kunt (goed) overweg met computers en maakt gebruik van WhatsApp.

Uiteraard kom je terecht in een team met hele leuke collega’s ☺. Maar bovenal heb je de mogelijkheid om je in te zetten voor een goed doel en op die manier dieren direct en concreet te helpen.

Ben je enthousiast over een van onderstaande vacatures?

Stuur ons dan een mail naar info[at]dierendonatie.nl onder vermelding van de vrijwilligersfunctie waar jij je voor in wilt zetten.

Actuele vrijwilligersvacatures

Secretaris

Als secretaris van DierenDonatie ben je naast een grote dierenliefhebber, allereerst bestuurslid, dus je hebt zowel bestuurlijke als strategische vaardigheden. Vanuit deze rol ben je ook verantwoordelijk voor:

 • Plannen en organiseren van offline en online bestuursvergaderingen.
 • Plannen organiseren van offline en online teambijeenkomsten.
 • Verslaglegging van de vergaderingen.
 • Ondersteuning bij het werven van nieuwe teamleden
 • Diverse backoffice activiteiten zoals vakantieplanning, digitale kwartaalupdate voor het team, etc.
  Verbinder tussen bestuur en team.

Ben jij die strateeg met regeltalent en vind je het heel leuk om met een ons team mooie dingen te doen voor dierenasielen en andere stichtingen die dieren in nood helpen? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Tijdsbesteding: gemiddeld 1 uur per week

Projectbeheerder

De kern van DierenDonatie: stichtingen helpen met het werven van geld voor projecten die ze bij ons indienen. In deze rol vervul je – samen met de andere projectbeheerders – een belangrijke taak in het helpen van de stichtingen. Je begeleidt projecten van begin tot eind. Dat betekent onder meer:

 • De projectaanvragen beoordelen of ze voldoen aan de voorwaarden.
 • Projecten op de website plaatsen en registreren in het projectmanagementsysteem.
 • Is een project behaald, dan plaats je de foto die je ontvangt van stichtingen als bedankje op de site en rond je het geheel af.

De bestellingen worden door onze inkoper gedaan, dus dat deel valt niet binnen je werkzaamheden.

Voor deze functie is het van belang dat je nauwkeurig werkt, communicatief vaardig bent en goede / originele teksten kunt schrijven om projecten aantrekkelijk te maken voor donateurs. Bovendien vind je het leuk om contact te onderhouden met de vrijwilligers bij de stichtingen die we helpen. Voor de website gebruiken we WordPress en Trello als projectmanagementsysteem, het is een pré maar niet noodzakelijk als je deze systemen al kent. We hebben een handig stappenplan met checklists en uitlegfilmpjes voor het projectproces, zo heb je het werk snel onder de knie en doorloop je elke aanvraag heel makkelijk.

Wil jij je actief inzetten om dieren te helpen? Dan ben je van harte welkom om deze spilfunctie in te vullen.

Tijdsbesteding: circa 2 uur per week

Social media manager

Op social media – Facebook en Instagram – heeft DierenDonatie veel fans! Asielen, donateurs en andere geïnteresseerden volgen ons acties. Sterker nog: social media is een van de belangrijkste manieren waardoor het lukt om het geld voor alle projecten op te halen en zo de dieren te helpen! Daarnaast is het natuurlijk een ideale manier om bekendheid van DierenDonatie te vergroten en zo nog meer dierenasielen aan te trekken die ons inschakelen.

Als social media manager werk je nauw samen met de andere social media manager. Dit is waar je je mee bezig houdt:

 • Het maken van visuals over nieuwe en behaalde projecten.
 • Nieuwe projecten tijdig op social media inplannen om ze onder de aandacht van donateurs te brengen.
 • Behaalde projecten plaatsen om te laten zien dat het donateursgeld goed terecht is gekomen.
 • Langlopende projecten periodiek opnieuw inplannen.
 • Interactie met volgers en/of reageren op vragen.

Incidenteel plaats je ook andere diergerelateerde posts zoals vrolijke filmpjes of tips.

Je werkt voor deze functie met de programma’s Trello en Canva, ervaring hiermee is een pre maar niet noodzakelijk.

Sponsorwerver

Stichting DierenDonatie werft donateurs voor andere stichtingen. Zelf hebben we uiteraard ook allerlei kosten die we maken om het platform draaiende te houden. Denk bijvoorbeeld aan de webhosting en het websitebeheer van onze druk bezochte site, kosten voor de bank, verzekeringen, porto en promotiemateriaal. Soms ontvangen we geld van onze eigen sponsoren, andere keren bieden zij diensten in natura aan. Om de contacten met sponsoren te onderhouden én nieuwe sponsoren te werven zoeken we een enthousiaste ervaren sponsorwerver. Ben jij iemand die graag contacten legt, een netwerk opbouwt en bedrijven enthousiast weet te maken om een bijdrage te leveren aan onze missie? Dan maken we graag kennis met je.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title