DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten

Vrijwilliger worden

Stichting DierenDonatie.nl is een crowdfundingsplatform voor dierenopvangcentra en andere stichtingen die hulp bieden aan dieren in nood. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en die groei zet nog steeds door. Onze ambities zijn groot(s)! Daarom zoeken we – voor uitbreiding van ons team – betrokken, zelfstandige, actieve enthousiastelingen die uiteraard net als wij dol zijn op dieren!

DierenDonatie in het kort

Een stichting dient kosteloos projecten in voor concrete producten. Zodra een project voldoet aan de voorwaarden en is goedgekeurd, plaatsen wij het op de website en verspreiden het via onder meer social media en de nieuwsbrief. Donateurs kiezen zelf welk project ze willen financieren en hoeveel ze daar aan willen bijdragen en doneren dat bedrag vervolgens via iDeal. Zodra het totaalbedrag behaald is en de bestelling geleverd, sturen stichtingen een foto van de ontvangen producten. Deze plaatsen wij op onze website, in de nieuwsbrief en op social media. De donateurs ontvangen de foto als bewijs dat hun geld goed terecht is gekomen en om hen te bedanken.

De belangrijkste zaken van ons team op een rij

Jouw werkomgeving
Alle werkzaamheden kun je vanuit huis verrichten. Twee keer per jaar hebben we overleg, dat iedere keer weer op een leuke locatie plaatsvindt met lekker eten en drinken en soms een toffe activiteit. Daarnaast hebben we twee keer per jaar telefonisch overleg. En tussentijds houden we uiteraard ook contact met elkaar, daar zijn we een team voor! Op dit moment bestaat het bestuur uit drie en de rest van het team uit vijf vrijwilligers, hier lees je meer over hen.

Jouw profiel
Je bent een actieve, vrolijke, energieke dierenliefhebber die graag zijn of haar bijdrage levert aan een mooiere diervriendelijkere wereld. Communicatief beschik je over goede – verbale en schriftelijke – vaardigheden. Je kunt (goed) overweg met computers en maakt gebruik van WhatsApp.

Uiteraard kom je terecht in een team met hele leuke collega’s ☺. Maar bovenal heb je de mogelijkheid om je in te zetten voor een goed doel en op die manier dieren direct en concreet te helpen.

Ben je enthousiast over een van onderstaande vacatures?

Stuur ons dan een mail naar info[at]dierendonatie.nl onder vermelding van de vrijwilligersfunctie waar jij je voor in wilt zetten.

Actuele vrijwilligersvacatures

Penningmeester

Als penningmeester van DierenDonatie ben je naast een grote dierenliefhebber, allereerst bestuurslid, dus je hebt zowel bestuurlijke als strategische vaardigheden. Vanuit deze rol ben je ook verantwoordelijk voor het beheren en bewaken van de financiële administratie, stel je de jaarrekening op en ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de bestuursplannen aan de hand van de opgestelde begroting. Affiniteit met financiën is een grote pré.

Naast het beheer van de financiën beheer je ook de portefeuilles: “interne processen” en “sponsoring en fondsenwerving”. Dit houdt onder andere in: draait de website naar behoren, loopt ons projectmanagementsysteem en komt er voldoende (sponsor)geld binnen? Binnen de portefeuilles kunnen vrijwilligers uit het team je ondersteunen.

Ben jij die financiële strateeg, met een groot hart voor dieren en vind je het heel leuk om met een klein team mooie dingen te doen voor dierenasielen en andere stichtingen die dieren in nood helpen? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Tijdsbesteding: gemiddeld 2 uur per week

Projectbeheerder

De kern van DierenDonatie: stichtingen helpen met het werven van geld voor projecten die ze bij ons indienen. In deze rol vervul je – samen met nog twee projectbeheerders – een belangrijke taak in het helpen van de stichtingen. Je begeleidt projecten van begin tot eind. Dat betekent onder meer de aanvragen beoordelen, op de website plaatsen en registreren in het projectmanagementsysteem. Is een project behaald, dan plaats je de foto die je ontvangt van stichtingen als bedankje op de site en rond je het geheel af. De bestellingen worden door onze inkoper gedaan, dus dat deel valt niet binnen je werkzaamheden.

Voor deze functie is het van belang dat je nauwkeurig werkt, communicatief vaardig bent en goede / originele teksten kunt schrijven om projecten aantrekkelijk te maken voor donateurs. Bovendien vind je het leuk om contact te onderhouden met de vrijwilligers bij de stichtingen die we helpen. Voor de website gebruiken we WordPress en Trello als projectmanagementsysteem, het is een pré maar niet noodzakelijk als je deze systemen al kent. We hebben een handig stappenplan met checklists en uitlegfilmpjes voor het projectproces, zo heb je het werk snel onder de knie en doorloop je elke aanvraag heel makkelijk. Wil jij je actief inzetten om dieren te helpen? Dan ben je van harte welkom om deze spilfunctie in te vullen.

Tijdsbesteding: circa 2 uur per week

Sponsorwerver

Stichting DierenDonatie werft donateurs voor andere stichtingen. Zelf hebben we uiteraard ook allerlei kosten die we maken om het platform draaiende te houden. Denk bijvoorbeeld aan de webhosting en het websitebeheer van onze druk bezochte site, kosten voor de bank, verzekeringen, porto en promotiemateriaal. Soms ontvangen we geld van onze eigen sponsoren, andere keren bieden zij diensten in natura aan. Om de contacten met sponsoren te onderhouden én nieuwe sponsoren te werven zoeken we een enthousiaste ervaren sponsorwerver. Ben jij iemand die graag contacten legt, een netwerk opbouwt en bedrijven enthousiast weet te maken om een bijdrage te leveren aan onze missie? Dan maken we graag kennis met je.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen