DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten

Zelfgemaakte wintersnacks

Met de winter in aantocht is koekjes bakken een gezellige activiteit. Koekjes voor jezelf maar misschien ook voor je huisdier om deze eens extra te verwennen met Sinterklaas of Kerst. Bakkers klaar? Bakken maar!

Smakelijke hondenkoekjes

Nodig: 1 ei, 1 geprakte banaan, 90 gram pindakaas, 150 gram volkorenbloem en 60 gram havermout.
Maken: voeg alle ingrediënten samen in een kom en kneed tot een stevig deeg. Zet intussen de oven aan om deze voor te verwarmen op 150 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 centimeter en maak er vervolgens de gewenste figuurtjes van; bijvoorbeeld een rondje maar een botje is natuurlijk ook leuk. Je kunt hiervoor een kant en klaar vormpje gebruiken of het deeg met een mes uitsteken of met de vrije hand boetseren. Leg de koekjes vervolgens op bakpapier en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven. Laten afkoelen en smullen maar!

Smakelijke kattensnacks

Nodig: 1 ei, 100 gram volkorenmeel, 1 blikje tonijn (op water).
Maken: voeg alle ingrediënten samen in een kom en kneed tot een stevig deeg (je kunt eventueel een staafmixer gebruiken). Zet intussen de oven aan om deze voor te verwarmen op 175 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 centimeter en maak er vervolgens de gewenste figuurtjes van; bijvoorbeeld een rondje maar een visje is natuurlijk ook leuk. Je kunt hiervoor een kant en klaar vormpje gebruiken of het deeg met een mes uitsteken of met de vrije hand boetseren. Leg de koekjes vervolgens op bakpapier en bak ze ongeveer 20 tot25 minuten in de oven. Laten afkoelen en smullen maar!

Smakelijke konijnentraktaties

Nodig: 50 gram havermout, 50 gram geraspte courgette (of mais), 50 gram geprakte banaan, 50 gram knaagdiervoer.
Maken: maal het knaagdiervoer fijn (bijvoorbeeld met een deegroller). Doe dit in een kom, voeg de havermout en courgette toe en kneed tot een deeg. Zet intussen de oven aan om deze voor te verwarmen op 150 graden. Maak kleine balletjes van het deeg (ongeveer zo groot als een kleine knikker). Leg de balletjes op bakpapier en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven. Laten afkoelen en smullen maar!


← Terug naar alle tips

Bekijk onze projecten

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title