DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
relatiebeheer donateurs goed doel

Netvliesmanagement: zo blijf je in beeld bij donateurs

Natuurlijk ben je blij met elke donateur! Die verdient een welgemeend dankjewel na een gift of andere bijdrage. Om donateurs betrokken te houden willen ze graag iets van je horen. Hoe blijf je in beeld? Je wilt niet steeds om nieuwe donaties vragen, juist andere contactmomenten over jouw stichting zijn van een veel grotere waarde. Zaak dus om je relatiebeheer stevig op orde te hebben. Netvliesmanagement is daar een fundamenteel onderdeel van: zorgen dat een donateur geregeld iets van je ziet of hoort.

Door regelmatig contact denken donateurs automatisch aan je als ze een nieuwe donatie overwegen. Bovendien wijzen de praktijk en vele onderzoeken uit dat het behouden van donateurs makkelijker en financieel voordeliger is dan het werven van nieuwe. Wat cruciaal is: zoek niet alleen maar contact als je iets nodig hebt. Dat gaat – zeker de donateur – vervelen. Juist de contacten van mens tot mens creëren een duurzame relatie.

Kleurrijke mix van netvliesmanagement

Kies voor een kleurrijke mix van online- en offline-zichtbaarheid, dat prikkelt elke donateur. De ene keer ziet iemand je, de volgende keer leest hij of zij iets wat jij (of een van je collega’s) hebt geschreven en weer een andere keer popt je naam op social media op. Zo blijf je dus op het netvlies staan. Het grote voordeel is dat donateurs zich nog meer betrokken voelen. En als positieve bijkomstigheid vertellen ze dat vaak graag door aan anderen, en wie weet raken die weer zo enthousiast dat ze ook iets aan jouw stichting willen geven. De mogelijkheden zijn talrijk, waardoor er een doeltreffende combinatie te vinden is die past bij jouw stichting. Ook als je geen of maar weinig budget tot je beschikking hebt.

Hoe wil jouw klant contact houden?

Natuurlijk is het van groot belang dat je weet op welke wijze donateurs contact willen houden. En met welke frequentie. Kies bovendien voor variatie aan inhoud, wees vindingrijk! De ene keer deel je kennis of tips, de andere keer is een boodschap wat meer vraaggericht. Onderstaand zie je tal van manieren om in beeld te blijven bij klanten:

donateurs behouden relatiebeheer goed doel

Kies voor een kleurrijke mix van 5 tot 7 manieren voor netvliesmanagement. Combineer online en offline: dan blijf je aantrekkelijk in beeld bij donateurs.

Bonustip!

In dit filmpje legt ons bestuurslid Daniëlle uit wat het belang van netvliesmanagement is:

 


← Terug naar alle tips

Bekijk onze projecten

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title