DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten

Teststrips voor diabeteskatten bij Stichting Kansarme Dieren

16 november 2015

Stichting Kansarme Dieren heeft momenteel 7 diabetes katten in de opvang. Voor deze katten wilden zij graag speciale teststrips hebben. Op de foto zie je Joost, een diabetes kat die opgevangen wordt van het plaatselijke dierenasiel Tiel. Hij is van straat geplukt als zwerver. Hij had een hele vieze en slechte huid en vacht. Dat is dankzij medicijnen goed gekomen, maar door de medicijnen heeft hij diabetes gekregen.

Daardoor is hij bij Stichting Kansarme Dieren in de opvang gekomen, het dierenasiel is namelijk niet in de gelegenheid om hem te behandelen. Hij krijgt insuline en hypoallergeen brokjes voor zijn allergie en het gaat erg goed met Joost zoals je kan zien. Hij is niet zo blij met de strips want hij vindt het oorprikken niet zo leuk, maar de verzorgers vinden het heel fijn, want dan kunnen ze controleren of het suiker stabiel blijft.

Dus heel erg bedankt, ook namens Joost en alle andere suikerkatten in de opvang, want dankzij deze strips hebben ze geen last van hoge of lage suiker waardes.


← Terug naar overzicht

Bekijk onze projecten

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title