DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten

Seresto vlooien- en tekenbanden voor de honden voor Pippi’s Opvang Curacao

11 augustus 2020

Kort geleden had Pippi’s Opvang Curacao helaas erg slecht nieuws gehad van de dierenarts. Maandelijks krijgen alle honden preventiemiddelen van de bekende merken: Nexgard Spectra en/of Milbemax tegen parasieten. Ehrlichia is een parasiet en veroorzaakt in honden de ziekte Ehrlichiose. De Ehrlichia parasiet wordt overgedragen door teken. Helaas komt dit op Curacao erg veel voor en bijna alle straathonden lopen hierdoor karpattenziekte op. Dit leidt tot ernstige gezondheidsklachten en kan ook een dodelijke afloop hebben.
Nu is bij een van hun regelmatige bloedtests, eruit gekomen dat veel honden (die al langer bij hun op de opvang zijn) alsnog karpattenziekte hebben… Ze vermoeden dat de karpatten wel bijten maar ook weer snel loslaten waardoor ze niet zichtbaar zijn maar de honden wel ziek maken. Dit is natuurlijk een ontzettende tegenslag waar snel op gehandeld moest worden.

Op advies van de dierenarts gaat Pippi’s Opvang Curacao hun honden beschermen met Seresto halsbanden. Deze zijn kostbaar maar werken voor 8 maanden en zouden dus een waanzinnige aanwinst zijn voor hun honden!
Dank jullie wel donateurs voor de bijdrage voor deze halsbanden


← Terug naar overzicht

Bekijk onze projecten

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title