DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
Overzicht projectenEgelopvang Zoetermeer › Zuurstofkooi voor benauwde egeltjes bij Egelopvang Zoetermeer

Zuurstofkooi voor benauwde egeltjes bij Egelopvang Zoetermeer

€192,50

110%

Opgehaald van €175,00 doel

15 Funders

Voltooid

Beschrijving

De egelopvang in Zoetermeer krijgt vaak egeltjes binnen die benauwd zijn. Bij milde benauwdheid heeft de opvang de tijd en middelen om de onderliggende oorzaak te behandelen, maar helaas komen er ook af en toe stikbenauwde egeltjes binnen en is een dierenarts niet altijd direct beschikbaar. Een zuurstofkooi is dan een welkom hulpmiddel om de benauwde egels makkelijker laten ademen tot er een dierenarts is.

Een zuurstofkooi is een afgesloten hokje waar een hoge concentratie zuurstof ingeblazen wordt. Gewone lucht, die we allemaal inademen, bestaat voor ongeveer 1/5 uit zuurstof. In een zuurstofkooi kan dat zoveel zijn als bijna alleen maar zuurstof (95%). Hierdoor hoeft een egeltje veel minder lucht naar binnen te zuigen om toch voldoende zuurstof te krijgen. Een zuurstofkooi kan dus het verschil maken tussen leven en dood, en is een lang gekoesterde wens van Egelopvang Zoetermeer. Help jij mee om deze zuurstofkooi bij elkaar te krijgen?

Product: zuurstofkooi
Stichting: Stichting Egelopvang Zoetermeer
Plaats: Zoetermeer
ANBI-status: Ja
Website: egelopvang.nl/zoetermeer
                             

Over deze stichting

Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o. vangt al ruim 23 jaar egels op. Dit zijn voornamelijk gewonde, zieke of verweesde egels. Soms is het nest van deze verweesde egeltjes verstoord waardoor de moeder dit nest heeft achterlaten, of de moeder is dood. De kleine baby egels worden bij de Egelopvang grootgebracht en mogen, als zij er klaar voor zijn, weer terug naar de natuur. Alle gewonde en zieke egels krijgen de noodzakelijke verzorging en medische zorg zodat ook zij weer gezond terug kunnen naar de natuur.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title