DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
Overzicht projectenStichting For the Strays - Paws of Greece › Vlooien- en tekenbanden voor Stichting For the Strays – Paws of Greece (vervolg)

Vlooien- en tekenbanden voor Stichting For the Strays – Paws of Greece (vervolg)

€485,00

100%

Opgehaald van €485,00 doel

8 Funders

Voltooid

Beschrijving

In de omgeving Trifiliá op de Peloponnesos in Griekenland zijn veel zwerfdieren. Mensen in Griekenland gaan doorgaans anders om met dieren dan wij in Nederland. Maar er zijn gelukkig ook dierenliefhebbers in Griekenland! De vrijwilligers van Stichting FTS – Paws of Greece willen zo goed als zij kunnen de rescuers in Griekenland steunen. Zij hebben in 2022 een Safe Haven gerealiseerd voor een van de vaste rescuers, die van zijn land gezet werd. Hier leeft hij in een kleine opzichtercaravan met 86 honden en 11 katten. Alleen de dieren, die niet meer op straat kunnen leven, de allerzwaksten, de zieken die dagelijkse zorg nodig hebben of de pups die gevonden zijn toen ze hun ogen net open hadden en niet de gelegenheid hebben gehad geadopteerd te worden, worden toegelaten. Het bouwen (nog onder constructie), onderhouden, en verzorgen van al deze lieverds kost veel geld. De eerste zorg gaat altijd naar voer en medische zorg; preventief en curatief. Een van de belangrijkste zaken in preventieve zorg is preventief behandelen tegen vlooien, teken en de zandvlieg, immers deze brengen de meest (dodelijke-) ziektes met zich mee. Als ze elke hond een Scalibor bandje om zouden kunnen doen, hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over (nieuwe gevallen van-) Leishmania, Ehrilchia, Babesiose, of simpelweg wormen.

Op de FTS Safe Haven leven dus op het moment 86 honden. Helaas kunnen we die op dit moment niet allemaal een band om doen vanwege de hoge kosten. Maar iedere hond is er één. De Scalibor band beschermt niet alleen tegen vlooien en teken, maar ook tegen de zandvlieg, die Leishmania kan veroorzaken en daarom is het zo belangrijk dat het de Scalobor band is.

De eerste 21 banden zijn zojuist in Griekenland gearriveerd. Helpen jullie mee met volgende 20 banden?

Product: Scalibor vlooien- en tekenbanden
Stichting: Stichting For the Strays – Paws of Greece
Plaats: Den Oever
ANBI-status: Nee
Website: adopteereenhondfts.nl
               

Over deze stichting

Wij zijn Stichting for the Strays - Paws of Greece. Een klein team van 4 vrijwilligers in NL en 4 vrijwilligers in Griekenland, de Peloponnesos. Onze vestigingsplaats is Den Oever, Nederland. Vanuit NL proberen wij zo'n 200 honden en zo'n 50 katten een beter leven te geven. Wij doen dit door aan TNR projecten mee te doen of te organiseren (trap-neuter-release), door te zorgen voor onderkomens voor de allerzwaksten (zieke en heel jonge of juist oude dieren), te zorgen voor honden- en kattenvoer en medische ondersteuning vd dierenarts tp. We doen dit vrijwillig en alles komt van donaties. We zijn dus veel bezig met het werven van donateurs. Dit vrijwilligerswerk slokt het meeste van onze dagen op, maar we doen het met heel ons hart. 3 jaar hebben wij gespaard om een nieuwe safe haven, een plek waar de honden veilig kunnen zijn, op te gaan bouwen. En het is ons gelukt om een stuk grond te kopen. As we speak, wordt er daar gebouwd. De bouwkosten rijzen echter de pan uit. De huidige economie neemt helaas met zich mee dat bouwmaterialen wekelijks over de kop gaan in prijs. Ondertussen gaat ook het tekenseizoen weer beginnen. Wij willen onze dieren tegen deze gevaarlijke parasieten beschermen, maar onze fondsen staan dit niet meer toe.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title