DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
Overzicht projectenEgelopvang Zoetermeer › Speciale voeding voor egeltjes bij Egelopvang Zoetermeer

Speciale voeding voor egeltjes bij Egelopvang Zoetermeer

€250,00

100%

Opgehaald van €250,00 doel

13 Funders

Voltooid

Beschrijving

De egeltjes die bij Egelopvang Zoetermeer worden binnen gebracht zijn er vaak slecht aan toe. Veel hebben een luchtweginfectie en vaak zelfs een longontsteking. Ze hebben dan uiteraard de juiste medicijnen nodig en vervolgens als de infectie is bestreden moeten ze weer op krachten komen. Daar krijgen ze speciale voeding voor; licht verteerbaar en met vitaminen en mineralen.

Bij de baby-egel weesjes, die vaak een gevoelige spijsvertering hebben, is het belangrijk om de overstap van lactose-arme speciaalmelk naar brokjes gemakkelijker te maken. Hiervoor gebruiken de vrijwilligers Royal Canin Mother & Babycat mousse. De baby’s krijgen dan de eiwitten, mineralen en vitamines die ze hard nodig hebben. Wie helpt er mee deze kleine egeltjes groot te krijgen?

Product: Mousse
Stichting: Stichting Egelopvang Zoetermeer
Plaats: Zoetermeer
ANBI-status: Ja
Website: egelopvang.nl/zoetermeer
                         

Over deze stichting

Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o. vangt al ruim 23 jaar egels op. Dit zijn voornamelijk gewonde, zieke of verweesde egels. Soms is het nest van deze verweesde egeltjes verstoord waardoor de moeder dit nest heeft achterlaten, of de moeder is dood. De kleine baby egels worden bij de Egelopvang grootgebracht en mogen, als zij er klaar voor zijn, weer terug naar de natuur. Alle gewonde en zieke egels krijgen de noodzakelijke verzorging en medische zorg zodat ook zij weer gezond terug kunnen naar de natuur.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title