DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
Overzicht projectenDe Wildebrasjes › Speciaal grofvoer voor de halfwilde konijntjes bij De Wildebrasjes

Speciaal grofvoer voor de halfwilde konijntjes bij De Wildebrasjes

€240,00

100%

Opgehaald van €240,00 doel

18 Funders

Voltooid

Categorie:

Beschrijving

Maar liefst 40 halfwilde konijnen wonen er op dit moment bij De Wildebrasjes. Halfwild is letterlijk half wild, omdat een van de ouders wild is. Dat komt bijvoorbeeld doordat een gedumpt vrouwtjeskonijn wordt gedekt door een wild mannetje en vervolgens drachtig in een opvang terecht komt. Om de konijnen bij De Wildebrasjes zo gezond mogelijk te houden, bieden de vrijwilligers een uitgebreid dieet aan van verschillende soorten hooi, groenvoer, kruiden en natuurlijk brokjes.

De Rabbit Balance premium is een vezelrijke voeding, gelijk aan de gangbare brokjes, die de halfwilde bewoners bij de Wildebrasjes graag eten. Het is hun basisvoer waar ze een paar keer per week heerlijk van smullen. Dankzij de vezels, mineralen en kruiden is het een hele gezonde voeding die dichtbij de natuur staat: perfect voor halfwilde konijnen! Met de koudere temperaturen in het najaar is wat extra’s wel fijn en zodoende bieden wij dit voer jaarrond aan, maar zeker ‘s winters wat vaker.

Help jij mee om de voorraad weer wat aan te vullen?

Product: Speciaal grofvoer voor konijnenf
Stichting: De Wildebrasjes
Plaats: Mijdrecht
ANBI-status: nee
Website: facebook.com/dewildebrasjes
                                   

Over deze stichting

De Wildebrasjes biedt permanente opvang voor halfwilde konijnen en enkele tamme konijnen met een rugzakje. Halfwilde konijnen zijn letterlijk kruisingen van tamme en wilde konijnen. Veelal zogeheten "ongelukjes", bijvoorbeeld doordat een gedumpte voedster gedekt wordt door een wild konijn en drachtig in een konijnenopvang terecht komt. Vaak kunnen deze konijnen met hun gebruiksaanwijzing nergens terecht waardoor ze vrijwel altijd tussen wal en schip belanden. De vrijwilligers van De Wildebrasjes trekken zich hun lot erg aan. Samen met hun halfwilde soortgenoten leven de konijntjes daar in groepen in ruime, natuurlijk ingerichte verblijven waar zij naar hartenlust kunnen rennen, graven en plezier hebben.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title