DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
Overzicht projectenGebiedscoöperatie It Lege Midden › Kattenhalsbandjes voor vogelbescherming bij Gebiedscoöperatie It Lege Midden

Kattenhalsbandjes voor vogelbescherming bij Gebiedscoöperatie It Lege Midden

€40,00

11%

Opgehaald van €380,00 doel

3 Funders

De donatie kan niet meer zijn dan het doelbedrag, je kunt dus maximaal tot het resterende bedrag bijdragen.

Plaatsingsdatum: 3 maart 2020
Einddatum: 3 september 2020

Beschrijving

Weidevogels hebben het steeds lastiger in het Nederlandse landschap. Van begin maart tot juni is de tijd dat de weidevogels zoals de kievit en grutto hun kuikens grootbrengen. En die kunnen bescherming heel goed gebruiken! Gebiedscoöperatie It Lege Midden start daarom een project waarbij kattenbezitters in de buurt van deweidevogelgebieden – gedurende de broedperiode – hun kat een bandje met belletje omdoen, uiteraard met een veiligheidssluiting. Deze sturen ze op naar de kattenbezitters na een oproep via social media. Op die manier willen ze proberen om, in ieder geval in de kwetsbare gebieden, te voorkomen dat weidevogelkuikens gepakt worden door katten. Natuurlijk zullen ook andere jonge dieren hier voordeel van hebben. Bovendien is het ook een campagne om de mensen hiervan bewust te maken. Er wonen heel wat katten in het gebied, dus wil de organisatie sparen voor 250 stuks. Help jij mee om de kattenhalsbandjes bij elkaar te sparen?

 

Product: Kattenhalsband
Stichting: Gebiedscoöperatie It Lege Midden
Plaats: Akkrum
Website: itlegemidden.nl
     

Over deze stichting

Gebiedscoöperatie it Lege Midden is een collectief voor het uitvoeren en coördineren van Agrarisch natuur- en landschapsbeheer en Landbouw- en natuurgerelateerde projecten in het midden van Friesland. Zij zet zich samen met haar 220 leden in voor de natuur en het landschap in het agrarisch gebied. In totaal wordt er op 4400 ha agrarisch natuurbeheer uitgevoerd, zoals het beschermen van vogels.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title