DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
Overzicht projectenVogelasiel de Fûgelhelling › Huisvesting zieke dieren in quarantaineruimte bij Stichting vogelasiel de Fûgelhelling

Huisvesting zieke dieren in quarantaineruimte bij Stichting vogelasiel de Fûgelhelling

€930,00

100%

Opgehaald van €930,00 doel

26 Funders

Voltooid

Beschrijving

Met komst van de vogelgriep is er bij Stichting vogelasiel de Fûgelhelling een urgentie ontstaan omtrent een nieuwe quarantaineruimte.
Het is van groot belang dat de dieren, die van vogelgriep verdacht worden, gescheiden opgevangen kunnen worden van de gezonde dieren binnen de opvang. Het aantal ziektes en zoönosen blijft oplopen en lijkt niet meer uit de dagelijkse werkelijkheid te verdwijnen. Een permanente quarantaine ruimte is een van de grootste prioriteiten van dit moment voor de Fûgelhelling. Voor de inrichting van deze ruimten hebben zij deze ‘groot volume bakken’ hard nodig voor het huisvesten van verschillende diersoorten.

Help je mee de zieke dieren in de quarantaineruimte een goed tijdelijk onderkomen te geven?

Product: Huisvesting zieke dieren
Stichting: De Fûgelhelling Wildopvang Noord-Nederland
Plaats: Ureterp
ANBI-status: Ja
Website: De Fûgelhelling Wildopvang Noord-Nederland (Facebook)
                                                   

Over deze stichting

De Fûgelhelling is een uniek opvangcentrum in het Noorden van Nederland. Het opvangcentrum biedt sinds 1975 hulp aan zieke, gewonde, verzwakte en ouderloze inheemse vogels en zoogdieren. Jaarlijks worden vele duizenden dieren opgevangen, die op straat zijn aangereden, tegen een raam zijn gevlogen, door de kat zijn gepakt of zijn verweesd en te jong om voor hun zelf te zorgen. Zo’n 60 vrijwilligers doen hun uiterste best om de dieren op te lappen, te voeren en weer vrij te laten. De patiënten variëren van jonge merels, kauwtjes, duiven, uilen, roofvogels, zwaluwen en ooievaars tot jonge egels, vleermuizen, dassen en reeën. Het streven is dat alle dieren zo snel mogelijk terugkeren naar de natuur.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title