DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
Overzicht projectenSchildpaddenopvang Nederland › Chipreaders voor gedumpte schildpadden bij Schildpaddenopvang Nederland

Chipreaders voor gedumpte schildpadden bij Schildpaddenopvang Nederland

€440,00

100%

Opgehaald van €440,00 doel

12 Funders

Voltooid

Beschrijving

Wist je dat landschildpadden wettelijk verplicht gechipt moeten zijn? En dat is ook slim voor andere schildpadden, want soms ontsnappen ze nog wel eens als ze ‘s zomers in de tuin mogen lopen. Stichting Schildpaddenopvang Nederland trekt zich al jaren het lot aan van de vele gevonden – en helaas vaak bewust gedumpte/losgelaten – schildpadden in de natuur, wat meestal een jarenlange kwelling en veel leed veroorzaakt. Daarom heeft de opvang eigen dierenambulances en vrijwilligers door heel het land. Belt iemand het meldpunt voor gevonden schildpadden, dan pikt een van hen het dier op en brengt het naar de opvang. Om het werk van de vrijwilligers makkelijker te maken en de schildpadden sneller naar hun eigen verblijf terug te brengen willen zij graag sparen voor chipreaders op elk van de tien ambulances.

Help jij mee om deze chipreaders bij elkaar te sparen?

Product: Chipreaders
Stichting: Stichting Schildpaddenopvang Nederland
Plaats: Harkema
ANBI-status: Ja
Website: schildpaddenopvang.nl
                       

Over deze stichting

Stichting Schildpaddenopvang Nederland in Harkema vangt jaarlijks rond de 600 verweesde en vaak gedumpte (en daarna gevonden) schildpadden op. De meeste schildpadden overleven dit niet, aangezien zij dermate verzwakt zijn door verhongering in de natuur. De schildpaddenopvang biedt naast deskundige opvang ook educatie, preventie en natuurbescherming. Inmiddels huisvest de opvang meer dan 2000 schildpadden.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title