DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten
Overzicht projectenAlert Hondenopvang › Ballenwerpmachine voor Stichting Alert Hondenopvang

Ballenwerpmachine voor Stichting Alert Hondenopvang

€175,00

100%

Opgehaald van €175,00 doel

12 Funders

Voltooid

Categorie:

Beschrijving

Wij vinden het super belangrijk dat onze opvang honden bezig worden gehouden. Zodat ze socialer blijven of worden. Energie kwijt kunnen en nieuwe vaardigheden aanleren. Daarom zouden wij graag een go dog go ballenwerper willen hebben voor de opvang honden EN voor de honden op het speelveld van Stichting Alert! De mensen die gebruik maken van de speeltuin sponsoren op die manier de opvanghonden. Mede hiervan betalen wij dierenartsrekeningen etc. Onze opvang honden maken er al veel gebruik van ondanks dat het nog niet officieel open is. Echter voor de actieve balgekken zouden we er graag een Go-Dog-go bij willen hebben. En ballenmachine. Deze moet je de hond eerst aanleren. Hij moet de bal zelf in de machine gooien en dan gooit de machine de bal weg.

Bij Stichting Alert Hondenopvang doen we tal van soorten verrijking zoals:

  • Zintuiglijke verrijking – Alles wat de zintuigen stimuleert: visuele, olfactorische, auditief, tactiel, geur en smaak. zoals de geluiden cd’s, lichamelijk contact met de andere honden en met de verzorgers/ trainers.
  • Voedselverrijking – Door voedsel op verschillende manieren aan te bieden kan een dier uitgedaagd worden na te gaan denken over hoe hij bij het voer kan komen. (ook wel Doe-voer genoemd). In het wild moeten dieren ook nadenken om aan eten te komen. Zoals met de met lekkers gevulde kong
  • Omgevingsverrijking – Hierdoor kan de verzorger de habitat van de dieren verbeteren en zodoende het natuurlijke onderzoeksgedrag van een dier stimuleren.denk aan wandelen op div. plekken met telkens nieuwe luchtjes andere honden, andere ondergronden.
  • Sociale verrijking – De mogelijkheid tot interactie met andere dieren van dezelfde soort of een andere soort. De honden leven hier in een groep.
  • Verrijking door training – Door te trainen kun je het dier bezigheden geven maar ook nuttige vaardigheden aanleren, zoals meewerken aan gezondheidsonderzoeken zodat dit voor het dier minder stressvol is.
Product: Ballenwerpmachine
Stichting:   Stichting Alert Hondenopvang
Plaats:   Wenum Wiesel
Website:   StichtingAlert.nl

 

                       

Over deze stichting

Stichting Alert richt zich vooral op het opvangen van honden die extra aandacht nodig hebben en niet of minder goed in een regulier asiel terecht kunnen. Deze aandacht kan bestaan uit extra zorg of training. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een zwangere teef, hele jonge honden, honden met probleemgedrag, of honden die in zorgwekkende situaties verkeren en met spoed opgevangen moeten worden.

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

Menu Title