DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten

Stichting DierenDonatie.nl

Stichting DierenDonatie.nl biedt als stichting een crowdfunding platform voor dierenprojecten. Crowdfunding is, heel kort gezegd, een beroep doen op mensen (de crowd) voor het financieren van projecten. In het geval van Stichting DierenDonatie.nl gaat het om het financieren van projecten voor dierenopvangcentra en andere stichtingen die zich bezighouden met dierenwelzijn. Donateurs kiezen zelf welk project ze willen financieren en hoeveel ze daar aan willen bijdragen.

Een dierenopvangcentrum of dierenstichting kan een project insturen naar Stichting DierenDonatie.nl. Daar zijn géén kosten aan verbonden. Zodra een project door ons is goedgekeurd, plaatsen wij het op de website. Donateurs doneren vervolgens een bedrag via iDeal. Zodra het project behaald is en de bestelling geleverd, staan de resultaten in de nieuwsbrief, op de Facebookpagina van DierenDonatie.nl en op deze website bij ‘Nieuws & Resultaten’.


We beantwoorden graag je vragen

Waarom Stichting DierenDonatie.nl?

Wij (het bestuur) zijn grote dierenliefhebbers en dragen graag ons steentje bij. Ons voornaamste doel is het makkelijker en eerlijker maken van het doneren voor dierenstichtingen, zowel voor de stichtingen als voor de donateurs. Lees hier meer over onze missie.

Hoe weten jullie zeker dat het geld goed wordt besteed?

Zodra een project is gefinancierd, bestellen wij de benodigdheden voor het project. Deze laten wij bezorgen bij de stichting. Zo kunnen wij garanderen dat de begunstigde krijgt wat mensen hebben gefinancierd.

Wat gebeurt er als een project niet genoeg wordt gefinancierd?

Een project blijft maximaal 6 maanden op onze website staan. Als het na 3 maanden nog niet genoeg gefinancierd is, zijn er drie mogelijkheden;

  • We zoeken een alternatief (minder stuks, ander merk, etc).
  • We voegen de opgehaalde donaties toe aan andere projecten voor dezelfde stichting.
  • Als er geen alternatief is, maken we de opgehaalde donaties over naar de begunstigde.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er geld over is, als er bijvoorbeeld korting word gegeven door een leverancier. Het overgebleven bedrag gaat dan naar een andere project van dezelfde stichting.

Wat verdient Stichting DierenDonatie.nl hiermee?

Helemaal niks. Alle donaties worden volledig gebruikt om de projecten en kosten van de donatie te financieren. Wij vragen géén bijdrage van de dierenasiels en dierenstichtingen. De bestuursleden ontvangen géén vergoeding en/of beloning.

Waarom word er bij elk project 10 euro extra gerekend?

Projectbedragen ronden we vrijwel altijd af op een veelvoud van 5 euro, omdat dat de minimale donatiemogelijkheid is. We vragen per project 10 euro extra om de kosten van de donaties te dekken, bijvoorbeeld voor de Ideal-betalingen en andere bankkosten. Datzelfde geldt voor onvoorziene verzendkosten bij de webshops en de reserveopbouw voor incidentele fouten of prijsverhogingen bij bestellingen.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie goed is gebruikt?

Nadat een project is behaald ontvangen wij van de betreffende stichting een foto van de geleverde producten. Deze foto’s worden naar de donateurs van het betreffende project gemaild via de nieuwsbrief. Ook worden ze op de Facebookpagina van DierenDonatie.nl geplaatst. En uiteraard zijn de foto’s op deze website te vinden bij 'Nieuws & Resultaten'.

Zoeken jullie sponsors?

Stichting DierenDonatie.nl is zeker op zoek naar sponsoren die ons willen helpen de kosten van de stichting zelf te financieren. Of bijvoorbeeld om speciale winacties voor de huisdieren van donateurs te organiseren. Neem contact op via info@dierendonatie.nl om samen te kijken wat we kunnen doen voor elkaar.

Kan ik mijn donatie ook anoniem doen?

Bij het betaalproces kun je aanvinken dat je graag anoniem wilt blijven. Je naam wordt dan niet getoond op de website. Je naam komt wel in onze administratie te staan, maar die gegevens delen wij uiteraard niet met derden.

Waarom is er een minimum van 5 euro bij het doneren?

Elke transactie via iDeal kost geld. Als bijvoorbeeld 100 mensen 1 euro zouden doneren voor een project van 100 euro, zouden we uiteindelijk slechts 65 euro hebben voor het project. Door dit minimumbedrag in te stellen, waarborgen we dat er ook altijd voldoende geld is opgehaald voor een project.

Ik probeer een donatie te doen, maar het lukt niet.

Het kan meerdere oorzaken hebben dat het niet wilt lukken;

  • Je hebt geen bedrag ingevuld voordat je klikte op “Doneer voor dit project”.
  • Je zit onder het minimum van 5 euro.
  • Je hebt punten of komma’s gebruikt bij het invullen van het bedrag.

Biedt bovenstaande geen oplossing? Neem dan contact via info@dierendonatie.nl, we helpen je graag verder.

Heb je vragen die hier niet tussen staan? Voel je vrij om ons een berichtje te sturen via info@dierendonatie.nl of via het contactformulier op de contactpagina.

Bekijk projecten

Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen