DierenDonatie.nl - Crowdfunding voor dieren projecten

Aanmelden

Projecten van asiels en dieren stichtingen aanmeldenStichtingen die dieren opvangen en stichtingen die zich inzetten voor dieren in nood mogen kosteloos een project indienen. Denk aan projecten voor bijvoorbeeld: huisvesting (hokken, manden, etc.), voeding, speeltjes en krabpalen en verzorgingsproducten. Wij doen helaas geen projecten voor dierenartskosten. Ook projecten voor producten die niet direct bijdragen aan het dierenwelzijn (zoals kantoorartikelen of keukenapparatuur) kunnen wij helaas niet aannemen. Van het geld van de donaties voor projecten bestellen wij de producten en laten deze rechtstreeks bij jouw stichting bezorgen. Het enige dat jij hoeft te doen is de bestelling enthousiast in ontvangst nemen én een foto daarvan sturen, zodat de donateurs zien dat hun geld goed terecht is gekomen.

Enkele voorwaarden

 • Alleen Nederlandse stichtingen kunnen zich aanmelden en de stichting dient bij voorkeur een ANBI status te hebben. DierenDonatie richt zich daarbij op stichtingen die dieren opvangen (zoals asielen en andere dierenopvangcentra), directe hulp bieden aan dieren in nood (zoals bijvoorbeeld dierenambulances) of hulpacties organiseren voor – verwilderde – dieren (zoals neutralisatieprojecten)
 • Projectaanvragen kunnen uitsluitend worden ingediend via het formulier onderaan deze pagina, met directe links naar producten in (Nederlandse) webshops.
 • De producten per project zijn bij voorkeur bij één webwinkel te bestellen, tenzij een vergelijkbaar product daar niet verkrijgbaar is. Zo besparen we samen verzendkosten en het milieu.
 • Communicatie rondom projecten verloopt via e-mail en niet via chatfuncties van social media.
 • De stichting dient het project zelf ook actief onder de aandacht te brengen van potentiële donateurs via bijvoorbeeld social media, vrijwilligers, nieuwsbrief en de eigen website.
 • De stichting dient binnen één week na ontvangst van de producten een foto te sturen van de bezorgde goederen (minimale bestandsgrootte 500kb), zodat wij de donateurs het resultaat van hun donatie kunnen laten zien.
 • Het gevraagde bedrag is maximaal 500 euro voor projecten die uit losse producten bestaan (zoals voer) en maximaal 1000 euro als losse producten een hoge investering vragen (zoals schuilhuisjes). Is een project na zes maanden nog niet behaald en is dat binnen redelijke termijn niet te verwachten, dan bespreken we wat de beste vervolgstap is.
 • Per stichting mogen maximaal twee projecten tegelijkertijd actief zijn. Een stichting mag zo vaak als gewenst projecten aanmelden, nieuwe projecten komen op de site zodra voorgaande zijn afgerond met een foto van de ontvangen producten.
 • Ons team van vrijwilligers hecht vanzelfsprekend veel waarde aan professioneel en fatsoenlijk gedrag, zoals het nakomen van afspraken, net taalgebruik en respectvolle omgang met elkaar. Wanneer een stichting hier niet naar handelt beëindigen we de samenwerking.
 • Zie voor overige zaken zoals het aanvragen van vergoeding voor dierenartskosten, extra opgehaalde donaties en het niet nakomen van afspraken de FAQ’s.


Let op:  Heb je vragen over bovenstaande, neem dan contact op via info@dierendonatie.nl.

Tips!
> We hebben hele goede ervaringen met het bestellen en leveringen van producten bij Zooplus en Whoopie. Check dus vooral die sites om te kijken of de door jou gevraagde producten daar verkrijgbaar zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om producten via andere Nederlandse webshops te bestellen.

> Ben je actief voor een Belgische stichting? Ook in België vind je een crowdfundingsplatform: DierenDonatie.be. Deze organisatie heeft geen verdere banden met DierenDonatie in Nederland en werkt geheel zelfstandig.

Zijn er voor jouw stichting geen mogelijkheden om binnen de voorwaarden een project in te dienen? Of ben je bijvoorbeeld particulier? Check bij de FAQ’s waar je dan terecht kunt.

 

Na het invullen van onderstaand formulier gaat één van onze projectbeheerders aan de slag om het online te zetten. Binnen een week ontvang je daarvan bericht, met de link waar je het project online kunt vinden.

Meld een project aan

  Naam van stichting/asiel*

   

  Naam van contactpersoon*

  Mailadres*

   

  Telefoon*

  Prijs van project*

   

  Website van stichting/asiel*

  Link Facebook

   

  Link Instagram

  Kvk-nummer

   

  ANBI-status*

  JaNee

  Product(en)

  Aantal

   

  Link naar product in webshop

   

  Opmerkingen (kleur/smaak/maat/etc)

  Wil je meer producten voor dit project opgeven? Maak gebruik van het groene bolletje met het plusteken.

  Omschrijving van project*

  Omschrijving van stichting/asiel*

  Heb je een foto van het dier / de dieren waarvoor je het project indient? Mail die dan gerust naar info@dierendonatie.nl.

  Afleveradres

  Ter attentie van*

   

  Straat*

   

  Nummer*

  Postcode*

   

  Plaats*


  Door op "Meld project aan" te klikken ga je akkoord met de voorwaarden bovenaan deze pagina  Je ontvangt automatisch de nieuwsbrief van DierenDonatie.nl om op de hoogte te blijven van de projecten en ander dierennieuws.

  Blijf op de hoogte van onze projecten en spoedoproepen

  Menu Title